|
|
|
A pitypangtea védi a májat, erősíti a csontokat és antioxidáns hatása miatt támogatja a sejteket.
A pitypangteának nemcsak az íze nagyon kellemes, de rengeteg gyógyhatással is rendelkezik. A leveléből, a virágából és a gyökeréből is készíthetünk ízletes teát... |
2024-04-17 15:03:04 |
|
|
|
|
|
|
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini - miért fogyasszunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket?
Már nagyon sokan várták a tavaszt, hiszen ilyenkor kezdenek érni a szezonális gyümölcsök, amelyek nemcsak lédúsak és ízletesek, de rendkívül egészségesek is. Nemcsak egyes gyümölcsök örvendeztetnek meg bennünket, hanem már kora tavasztól ehetünk sok-s... |
|
2024-04-16 20:38:13 |
|
|
|
|
|
|
... Az agyagcsere több attól, hogy az étel energiává alakul át. Segíti az alapvető funkciók fenntartását, mint például a sejtek regenerálódása, a hormonegyensúly, a légzés vagy akár a vérkeringés. Elég sok tényező befolyásolja: a nemed, a korod, a magasságod, a testsúlyod és az étkezési szokásaid.
Minél gyorsabb az anyagcseréd, annál több energiád van, és annál hatékonyabb ... |
2024-04-15 22:40:38 |
|
|
|
|
|
|
A fokhagymát mindenki ismeri, nem kell bemutatni. A magyar konyha egyik legfontosabb tápláléka, nemcsak azért, mert különleges ízt kölcsönöz hús- és zöldségételeinknek, de roppant egészséges is. Többek között erősíti az immunrendszert, jót tesz a szív- és érrendszer eg... |
|
2024-04-08 22:08:21 |
|
|
|
|
|
|
A cinkben, magnéziumban gazdag bab fokozza a szív és idegrendszer egészségét - paradicsomos babsalátarecepttel
A bab egy nagyon megosztó hüvelyes. Sokan kedvelik, sokan viszont nem preferálják. Szüleink és nagyszüleink asztalán rendszeresen szerepelt ez az ... |
|
2024-04-07 22:13:57 |
|
|
|
|
|
|
Napjainkban már hazánkban is sok helyen kapható indiai étel, és akár mi magunk is készíthetünk ilyen ételeket, hiszen az indiai fűszerek skálája is egyre szélesebb. Indiában már évezredek óta alkalmazzák ezeket a fűszereket és gyógynövényeket. Az indiai konyha elképzelhetetlen lenne ezek nélkül, azonban nemcsak a kulináris élvezetek miatt kedvelik annyira ezeket az ételízesítőket, ... |
2024-04-05 22:40:53 |
|
|
|
|
|
|
A zöld színű növényekkel kapcsolatban már tudjuk, hogy nagyon egészségesek. Mi lehet ennek az oka?
Bebizonyosodott velük kapcsolatban, hogy igazi tápanyagerőművek, valójában szuperételek, amelyek sokkal több energiát és vitalitást nyújtanak a szervezetnek, mint más táplálékok.
A tápanyagokban gazdag zöld növények igazi jólétet és egészséget biztosítanak a szervezet... |
2024-04-01 22:45:30 |
|
|
|
|
|
|
Az eper flavonoidjai megvédhetnek a degeneratív betegségektől - tavaszi salátareceptek: főszerepben az eper
Az eper a legkedveltebb gyümölcsök egyike. Sokan szeretik kellemes illatát, zamatos húsát és az ízét is. Nemcsak önmagában fogyaszthatjuk, de ké... |
2024-03-25 22:00:40 |
|
|
|
|
|
|
A gránátalma nagyon sok táplálkozási előnnyel rendelkezik és ez annak is köszönhető, hogy tele van sok és hasznos tápanyaggal. Többek között olyan fitokémiai anyagokat is tartalmaz, mint amilyenek a polifenolok, ezen kívül katekin és tannin nevű vegyületekben is bővel... |
2024-03-20 22:41:04 |
|
|
|
|
|
|
Jót tesz az emésztésnek és csökkenti a gyulladást - csicseriborsóliszt
A csicseriborsóliszt magas rosttartalommal rendelkezik csakúgy, mint a bab, a lencse vagy a zöldborsó. A csicseriborsó és más hüvelyesek rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázatait. A csicseriborsónak és a bel... |
2024-03-17 21:24:30 |
|
|
|
|